Uncategorized

Höstens lag 2014 i Premier League

Det har varit besvikelsernas höst för väldigt många lag. City, Arsenal, Tottenham, Liverpool, Newcastle, Everton, United – alla har de haft stora motgångar. Men sakta men säkert börjar de hitta tillbaka till ett mer vinnande spår.

Tittar man på tabellen så är det så klart väntat att se Chelsea och City i toppen. Men det skiljer bara tre poäng trots att det känns som Chelsea spelat drömfotboll och har ett komplett lag medans det knackat rejält för City. Kul för ligan!

Annars är det lagen strax under de tidigare topp 6 lagen som tagit flera steg detta år. Southampton, Swansea och framför allt West Ham har stört maktbalansen i ligan. De kommer allt närmre topplagen och just nu är det bara bredden i trupperna som hindrar dem från att utmana på allvar om topp 4-platserna under en hel säsong.

När jag tog ut höstens lag valde jag först ut stöttepelarna. Det är några som har stått ut denna höst och varit extremt viktiga för sina lag:

  1. David De Gea kanske är den som betytt mest och räddat sitt lag då det gick som sämst.
  2. Aguero är den enda i höstens lag från City och det säger en hel del om hur viktig han varit och hur han bar sitt lag, som i övrigt kändes omotiverat och nonchalant fram till dec.
  3. Alexis Sanchez är väl den som räddat Wengers jobb denna höst, trots att Wenger sa att han inte anpassade sig till Arsenals sätt att spela.

Håller du med om mitt lag? Vi ska diskutera det i nästa avsnitt. Vem saknar du?

Dennis Kjellin

Höstenslag2014