Uncategorized

Så slutar Premier League 2014 – topp 7. Dennis Kjellin spår…

Det börjar dra ihop sig minst sagt och när Chelsea förlorade igår mot Aston Villa blev jag så klart nyfiken på hur ligan komma sluta med tanke på återstående spelschema.

För att få ett hum om hur ligan slutar har jag gått igenom match för match och lagt procentuell chans för respektive lag att vinna den. Alla som följt våra framgångar (inte) i Tips SM vet ju att det kan man ta med en nypa salt. Men en indikation är det absolut för hur jämt det kommer bli. Möter man Norwich hemma om man är topp fyra får man 100% men om Arsenal möter Everton borta blir det snarare 40-60%.

Jag har testat två olika sätt att räkna ut. Det ena är:

Poäng hittills + procentuell chans att få 3 P av återstående matcher = total poäng.

Sluttabell:

 1.  Chelsea 85,2 poäng
 2.  Man City 83,7 poäng
 3.  Liverpool 81,8 poäng
 4.  Arsenal 78 poäng
 5.  Everton 67,9 poäng
 6.  Tottenham 66,9 poäng
 7.  Man Utd 65,8 poäng

Det skiljer alltså ca 3 poäng mellan Chelsea, City och Liverpool. Arsenal hamnar lite i ingemansland på 4e men sedan bara ca 2 poäng mellan Everton, Tottenham och Utd. Helt galet tajt med andra ord.

I mitt andra test valde jag att helt enkelt välja ut om de vinner, spelar lika eller förlorar matcherna som är kvar och räkna ihop poängen. Sluttabell blev då:

 1. Chelsea 87p
 2. Liverpool 85p
 3. Man City 83p
 4. Arsenal 77p
 5. Everton 70p
 6. Tottenham 67p
 7. Man Utd 65 p

Tyvärr som City supporter fick jag inte oss som vinnare där heller. Och hur jag än vrider på det så står Chelsea på toppen. Men det räcker med ett oförutsett resultat som mot Villa så vinner Liverpool eller City ligan. Hur spännande blir inte detta. Varje match är kritisk från och med nu! Game on people…

Min lista med procent:

Så räknade jag

Håller du inte med? Hur tror du att det slutar? Skriv till oss på Facebook.