Uncategorized

Nästa veckas fokusmatcher

Så då var det dags att gå ut med våra fokusmatcher denna helg. Vi kommer försöka göra detta varje fredag så att ni som vill ska ha sett de matcher vill lägger fokus på i nästkommande avsnitt. Just denna helg är det nog inga större problem för er Premier League älskare att gissa vilka matcher som gäller. Vi har en riktig supersöndag att se fram emot med matcherna Manchester United mot Liverpool och Tottenham mot Arsenal.

United har inte gått att känna igen i år och förlorade i början på september mot Pool med 1-0 efter tidigt mål Sturridge som blev matchens enda. United skulle verkligen behöva en seger för att på något sätt rädda äran den säsongen. Pool däremot gör en bra säsong och ligger på andra plats i tabellen. Med många fina offensiva spelare på banan och två försvar som har svårt och hålla tätt får vi hoppas på en fin match på The theatre of dreams i Manchester.

Söndagens andra höjdare och dagens höjdpunkt är Londonderbyt mellan Tottenham och Arsenal. The north london derby slutade i september med en 1-0 seger för Gunners efter att Giroud gjort ett fint mål i boxen på pass av Theo Walcott. Spurs har på något konstigt sätt lyckats tagit en hel del poäng i år och ligger i dagsläget på en femte plats med häng på topp fyra lagen och det utan att någon lagdel ( förutom Lloris) varit särskilt stabil. Men alla vi som håller på Gunners vet vad den där äckliga Adebayor har hittat på förut när har möt oss.

Gunners kommer till matchen med ännu en skada. Denna gång är det Özil som skrivit in sig i sjukstugan. Det är tre mycket viktiga poäng som står på spel och för Arsenal är det väldigt viktigt att ta med sig alla tre poäng tillbaka till Emirates om vi ska ha någonting med slutstriden att göra i år.

Pär CrystalPalace Svensson