Uncategorized

Arsenal gav bort poängen till Everton. #arseve #twittboll #pl

En toppmatch i Premier League brukar innebära hög prestige och stor intensitet. Inför Arsenal – Everton så hade Gunners möjlighet att rycka ifrån lagom inför ett hektiskt och tufft spelprogram. En chans som Wenger absolut ville ta och ställde bästa laget på banan.

Men när signalen gick så överlät Arsenal omgående matchen till Everton. Utan att behöva anstränga sig särskilt mycket så fick Everton ett massivt bollinnehav, i slutet på halvleken hela 65-35 till deras fördel. Och alla som följer Arsenal vet ju att bollinnehav och långa anfall är deras signatur.

Så varför ville inte arsenalspelarna gå till jobbet i denna viktiga match? Otroligt svårt att säga, de var för visso inte supervassa hemma mot Southampton heller men lyckades ändå vinna den ganska komfortabelt. Man förlorade mot United och Chelsea tidigare med så det är klart att man letar efter ett mönster mot storlagen.

Kan det vara så att man redan gick i tankarna på veckans bortamatch mot Napoli? Eller kittlar inte en match mot Everton så mycket efter man inte förlorat på 18 år? Eller kan alla jagande lag hoppas på en liten svacka?

Hur som helst blev ju Wenger minst sagt missnöjd och gjorde ett trippelbyte i 66e minuten. Flameni kom in som vanligt med hjärta och det höll på att räcka till seger. Man får ett turligt 1-0 mål som två av inhopparna ligger bakom. Sedan gör Giroud nästan ett drömmål i 92a som ingen av oss trodde han var kapabel till.

Jag är inte så säker på att Everton gör en så stark match utan det är mer Arsenal som är svaga. Evertons backlinje och de defensiva mittfältarna gjorde en stabil insats utan att sättas på allt för stora prövningar. Arsenal växlade upp lite sista fem i första och direkt kom man till flera farliga lägen och Everton tvingas rensa bort bollen flera gånger. Utöver det var man inte testad så mycket i matchen.

Men Evertons offensiva attityd är ändå härlig och visar sig inte minst då ytterbackarna ligger högt upp på Arsenals planhalva i varje anfall och trycker framåt. 23-åringen Bryan Oviedo har fyllt luckan efter Baines på ett oväntat bra sätt. Han har så klart inte samma leverans i sin vänsterfot men gör ytterligare en spännande insats och agerar precis som hela Everton med stort självförtroende.

Sedan Moyes lämnat vågar man mer och tyvärr måste man ju säga att United vågar mindre. Även om man inte vill peka ut en skön och ärlig gubbe som Moyes så börjar väldigt många tecken peka åt hans håll. Han kanske får göra en Hodson o ta skotska landslaget istället.

Alla lyfter så klart Ross Barkley till skyarna med hans ålder. Han är ett råämne av mycket hög klass. Men som många i hans ålder blandar han och ger en hel del. Det som oftast avslöjar hans ålder är de farliga beslut han ofta tar på egen planhalva och som kan straffa sitt eget lag när man är på väg framåt. Jag tycker inte han kommer upp i sin högsta klass i matchen och trots mycket bollinnehav på Arsenals planhalva så kommer man inte till så mycket lägen. Att Lukaku försvinner ur matchen är mycket pga att Barkley inte har sin bästa dag och kan ge det understödet belgaren behöver. Hade de två varit i bättre slag kunde man ha besegrat ett oinspirerat Arsenal.

Toppen i ligan håller sig jämn tack vare Deulofeus kanon över Szczesnys huvud. Det tackar vi för! På tisdag spelar vi in nytt avsnitt. Då får Jörgen Söderberg gråta ut över att jag sa några sämre ord om Barkley. Missa inte det!