Uncategorized

Upp till bevis Arsenal i december!

Arsenal leder ligan med 4 poäng och är hittills utan tvekan det jämnaste laget. Man besitter så mycket kvalité på mittfältet så det spelar ingen roll hittills att Giroud inte är någon toppstriker.

December kommer bli Arsenals stora test. På en månad möter man Hull och Everton hemma men sedan blir det tuffare med Napoli borta, Manchester City borta, Chelsea hemma, West Ham borta, Newcastle borta. Har man lyckats dryga ut ledningen under det spelschemat ja då är man stora favoriter till titeln efter det. Många tror fortfarande att City kan störa Arsenal. Men då krävs ett bättre bortaspel och framför allt en vilja att prestera borta. Har man 29-2 i målskillnad hemma, ja då borde man väl kunna slå Stoke, Sunderland och Cardiff borta kan man tycka?

Vi är inne i årets sista månad nu och vi måste nog inse att Ramsey inte har haft någon formtopp. Han är nog så här bra framöver. Det är bara gratulera Gunners till den storspelare han låtit växas upp till. För två år sedan skrev jag på en pappablogg men kunde inte hålla mig från att skriva om fotboll där. Då tippade jag Ramseys stora genombrott. Den säsongen blev det inte men nu är han Paul Scholes arvtagare i Premier League. Inte med samma spelsätt som den tuffa och passningsskickliga Scholes utan som brilliant tvåvägsmittfältare. En spelstil och typ som allt mer dör ut i dagens moderna femmannamittfältsfotboll.

Vad tror ni, håller Arsenal hela vägen?