Uncategorized

Profilerna: Fabian Jalkemo

Namn: Fabian Jalkemo

Född: 1991

Smeknamn: Visst är det så

Laget i hjärtat: Manchester United

Favoritspelare: Zlatan Ibrahimovic

Fabian Jalkemo

Premier League må ha haft Golden balls men vi har vår egen toy boy Fabian Jalkemo. Norrköpings stolthet och flickornas onåbara favorit bakom baren i stadens nattliv. Oddset Söderberg, som av någon märklig anledning alltid ska sova sked med sina manliga vänner, bjöd in Jalkemo till sitt hem. Jalkemo blev väckt mitt i natten av en lyssnare som stormade in i huset efter en fest, liggandes tätt intill Söderberg så klart. Lyssnaren utbrast “Är det du som är Fabian? Jag trodde du var ful och en riktig tönt. Du är ju skitsnygg.”.

Fabian “visst är det så” Jalkemo fick sitt smeknamn då han rapporterade till podden direkt från Manchester under flera månader. Trots tydlig frustration från alla andra i podden så svarade han “Visst är det så” 98 av 100 gånger på Facits utläggningar. Fabian själv påstår återkommande att han är extremt attitydsfull och bär med sig ett sådant rykte genom hela Östergötland. Vi som känner dig på riktigt Fabian ser igenom din egenpåhittade fasad och vet att du är en riktig myskille med hjärtat på rätt ställe.

Fabians år 2017 har varit omvälvande då han tatuerade in Z på kroppen efter sin stora kärlek Zlatan, för att några veckor senare beklaga sig över hur Zlatan betedde sig i Manchester United när han agerade större än klubben (som vanligt). Dagen efter skadade Zlatan knät och kanske aldrig mer spelar för United. Den ångesten kommer sitta kvar ett tag, “Förlåt Zlatan, jag älskar dig!”.

Fabian är den enda i gänget som verkligen levt med den engelska fotbollen på riktigt. Mycket av hans liv kretsar kring fotbollen i Manchester och egentligen tror vi han önskar att han var engelsk. Dock finns det en stark svensk medgångssupporter i honom eftersom han plötsligt började dyka upp på Pekings matcher då man spelade till sig guldet i Allsvenskan. Vi undrar så klart om han fortsätter dyka upp i podden när hans höga snitt på Vem där börjar dala. Fast kan det göra det när man har Google uppe samtidigt?

Som fotbollsspelare dömer vi Fabian efter vad vi själva sett, inte hans egna snedvridna självbild om att vara en värsting på planen. Han har en spelstil som skulle kunna jämföras med en avkomma från ett modernt föräldraspar bestående av Jonas Olsson och Magnus Erlingmark. En riktig fältherre, det går inte så fort men han styr och ställer och var tveklöst planens gigant i podd-matchen mot Rosersbergs IK som podd-laget vann med 3-2.

Han backar Mourinho, även om vi alla vet att han innerst inne lider med The special one’s spelsätt. Om resultaten uteblir är det bara en tidsfråga till han vänder José ryggen nästa år, precis som han gjorde med både Moyes och Van Gaal. Kraven är höga när man är van att vinna varje år.

Under tidens gång har inte ens Fabian kunnat låta bli att provoceras lite av GWs, Palace och Facits utläggningar så avsnitt för avsnitt tuffar han till sig lite över Skype. Vi önskar så klart att han flyttar upp till Stockholm, först så vi kan se det alla vet: att han fuskar med Google och sedan för att han är världens bästa kille och vi vill ha honom i vår grand notch studio i Rosersberg.