Uncategorized

Profilerna: Jörgen Söderberg

Namn: Jörgen Söderberg

Född: 1981

Smeknamn: Oddset

Laget i hjärtat: Everton

Favoritspelare: Duncan Ferguson

Jörgen söderberg

Precis som Svensson har Jörgen Söderberg växt upp i Rosersberg. Idrottsmässigt kanske på en lite högre nivå men vi törs nog påstå att Svensson istället vann matchen när det gäller betygen i skolan. Jörgen måste anses som en irrationell ytter både intelligensmässigt och som idrottsutövare. En gång hade han lekstuga med GW ute på kanten när de möttes i de lägre fotbollsdivisionerna men det är framför allt på innebandyplanen han skördat framgångar.

Redan i unga år fanns intresse från allsköns klubbar att värva loss honom men det tog lång tid innan han lämnade sitt kära Rosersberg, trots att han var given i svenska ungdomslandslaget. Till slut blev det många matcher i Råsunda/Täby Caperio i Superligan.

Det fanns bara några saker som hindrade honom från en landslagskarriär. Förutom ett värdelöst skott så först Söderbergs största motståndare i livet, Hypokondrin! Det är inte många dagar om året han känner sig tipptopp, det kan jag lova. En smärta i ena vaden kan mycket väl vara början till lång lång rehab, ett blåmärke möjligtvis skörbjugg och en snorkråka förmodligen en kommande dunderförkylning. Det andra valde Täby själva att presentera i matchprogrammet: Det är bara hans egen virrighet som hindrar honom från att nå landslaget. Visste ni förresten att Jörgen har blivit utvisad på eget straffslag, en prestation i sig: http://www.innebandy.se/sv/Uppland/2006-2010/H2-Jorgen-Soderberg-utvisad-nar-han-lagger-straff/

Oddset som han även kallas är annars en hejare på spel. Framför allt trav och NHL är väl hans starkaste sida men även på fotboll ramlar det in stålars titt som tätt, i hans vokabulär kommer spelvärde högst upp på listan. Första poddsäsongen ledde han lyssnarna till succé med sina tips och förtjänade därmed smeknamnet Oddset. Under VM gruppspelet 2016 tog han hem NordicBets fantasitävling mot 17 500 deltagare och vann en resa till VM finalen där han fick se Portugal ta hem bucklan. Vem bjöd han med sig på resan. Pappa förstås!!

Poddens stora tänkare, med många fina inslag av sköna något galna ideér, annorlunda tankar och nydanande taktiskt briljanta förslag håller förstås på Everton som han följt sedan ungdomens dagar. Sällan får han glädjas över några stora vinster men vi tror inte att det gör så mycket för Jörgen. Han tänker inte på det sättet helt enkelt. En öl, lite myssnack, kanske en golfrunda, analys av något odds eller se på fotboll på Restaurang Blå Laguna räcker.

Så är han denna man, enkel, svår, glad, annorlunda och en riktig humörshöjare. Och som sagt. En evigt kul prick är han och om han bara kunde börja dyka upp lite oftare på inspelningarna så skulle ni nog hålla med oss…