Uncategorized

Profilerna: Fredrik Gustavsson

Namn: Fredrik Gustavsson

Född: 1978

Smeknamn: GW

Laget i hjärtat: Liverpool

Favoritspelare: Fernando Torres

Fredrik Gustavsson

Kärt barn har många namn. Fredrik, Frippe, Gusten och nu senast kanske det mest träffsäkra genom tiderna – GW. Och ni som hört den släpiga rösten och eftertänksamma mannen lägga ut talet om hur egentligen vissa ord borde uttalas, gärna med spansk läspning eller korrekt Istanbu dialekt, förstår ju direkt varför GW passar honom. Och att han behärskar många språk är ju inte oväntat. Poddens egen globetrotter. Känner hans barn igen honom? Är han någonsin hemma?

Hade han haft ett andra hem så borde det ju vara Liverpool men hade bara Puerto Banus haft ett fotbollslag hade det garanterat varit laget i GW’s hjärta.

Liverpool har som sagt alltid legat GW varmt om hjärtat. Hemma somnade han under många år gott med en bild av Torres ovanför sängen. Rykten säger att hans äkta hälft somnat lika gott under lika många år. Under sina glansdagar så var det även så att han vid otaliga tillfällen försökte lyfta fram likheterna mellan dem. Och helt olikt är det inte. Båda har ju två armar, två ben och ett huvud till exempel.

Spelarkarriären då. Jag den är ju främst innebandy där han trots sitt humör på planen lyckades ta sig upp till elitserien. Inte illa av en man som alltid haft en motståndare mer på planen än sina medspelare. Domaren. Ingen domare har någonsin gått fri från påhopp från GW. Och märkligt nog fick han ofta fram sina åsikter om domaren väldigt snabbt, klart och tydligt. Tur kanske att han hade ett oskyldigt utseende så han slapp fler utvisningar. Som fotbollsspelare härjade han på vänsterkanten. Och ville spela boll. Han levde kanske inte på sitt löpsteg. Eller sitt briljanta spelsinne. Men som i allt GW lägger sitt intresse vid så är det alltid med 100% inställning. Och ett brinnande hat mot speciellt domaren. Som aldrig kommit undan med uttryck som ”ja, nu är det som det är” när det gäller GW’s ifrågasättande av oftast solklara domslut eller offside som han själv upphävt…

Annars är han ju mannen med uttrycken. Han vet ju exakt vad han ska säga vid varje tillfälle. Det tar bara lite tid. Och när man väl lärt sig hämta en kaffe, ta en bensträckare i samband med att han börjar prata så vet man att man kommer tillbaka till en oftast en väldigt god och genomtänkt poäng….

Thats GW –  vår egen professor.