Uncategorized

Profilerna: Crystal Palace

Namn: Pär Svensson

Född: 1980

Smeknamn: Crystal Palace

Laget i hjärtat: Arsenal

Favoritspelare: Nigel Winterburn

Pärsvensson

Att få åtnjuta denna begränsade idrottsmans åsikter är inte alltid det som kanske lockar mest. Men denna falsettens okrönta mästare har ända sedan barnsben kämpat hårt för att framhäva sig på diverse idrottsarenor. Som lovande innebandyspelare slutade det ofta med att Svensson laddade bössan efter en klassisk väsbysväng och sände iväg sin fruktade dragare rakt i blocket på motståndaren. En hel del mål blev det ändå trots ett lufsande, något sengångaraktigt löpsteg. Det räckte ändå till några elitserieinhopp vilket får anses som ett mirakel. Vänsterfoten talade annars på fotbollsplanen men sällan till någon nytta.

Numer levererar lågstadielärare Crystal Palace många härliga floskler i PLPodden. Åsikterna är oftast tvärtom vad de flesta andra tycker. Men han gillar att provocera och vilken krydda det tillför även om vi andra sliter vårt hår i frustration. Är allt en fasad? Inte en aning. För några säsonger sedan hävdade han att just Palace inte skulle vinna en enda match till under säsongen varav laget slutade rekordhögt i tabellen. Därav smeknamnet…

Annars är Svensson inbiten Gunnersfan, även om kärleken till Monsieur Wenger börjar vackla, men glädjen av att andra topplag tappar poäng överglänser ändå hans supporterskap till sitt lag. Man kan säga att just nu håller PS på 15 lag i premier league varav ett är Arsenal.

Skulle ni stöta på en skäggig Svensson på en bar, i affären, i löparspåret eller egentligen var som helst kan ni räkna med att hörlurarna sitter i öronen som de alltid gör. Sitter han still känner ni också igen honom om mobilen inte lämnar hans blick ens en enda sekund. Men räds inte detta. Våga gå fram och sig hej för om inte det blivit ett glas Prosecco för mycket dagen innan så lovar vi att konversationen snart är igång för snacka kan han! Dock bör du våga avbryta honom ibland annars får du aldrig något sagt.

Mina damer och herrar, luta er tillbaka var ni än befinner er och lyssna, våndas och framför allt sänk volymen när vår trygga familjefar höjer rösten. Mannen vi älskar men ibland också älskar att hata, Pär Svensson!