Uncategorized

Profilerna: Sportchefen

Namn: Jörgen Lundqvist

Född: 1973

Smeknamn: Sportchefen

Laget i hjärtat: Liverpool

Favoritspelare: Steven Gerrard

Jörgen Lundqvist

Denne man är som en skapt från en egen planet. Att kunna vara så snäll och ändå gå på så många minor, med allt vad vadslagning och annat tokigt heter så måste man ändå imponeras.

Sportchefen som han kallas just på grund av hans fantastiska arbete med Rosersbergs IK. Men hamnar han inte på lite väl många stolar ibland. Som ordförande, sportchef, materialare och alla andra positioner man kan tänka sig i en förening. Men vem ska annars göra dem undrar ni. Det undrar vi också när vi på midsommar, Valborg, Påskafton eller julgransplundringen samlas och ser Rosersbergs Lasse Berghagen ta ton och sjunga ut budskapet till befolkningen i sin fina röda kavaj! Låter det inte lite sektaktigt. Jo, det stämmer.

Som den ena av bröderna röd i Podden är Sportchefen den som ofta ser Liverpool på ett väldigt färgat sätt. Addera gärna en eller ett par öl till detta så finns det gott om argument för varför just The reds är laget som behandlas kanske mest orättvist i den moderna fotbollen idag.

Tack vare sin ålder, snart 50, är också Sportchefen den som gärna gör sina bidrag i programpunkten Vem Där med spelare som de flesta hört talas om men sällan vet något om. Inte han själv heller när han bland annat tog med Leicesters assisterande tränare som visade sig bara ha samma namn som den spelare han egentligen sökte…

Jaja, allt går inte som han tänker sig den gode Lundqvist men håll till godo med detta språkgeni som trots otaliga resor till sin favoritstad London knappt kan uttala stadens namn korrekt. Men icke att förringa, denne man har ett hjärta av guld och en härlig humor och det hoppas vi lyser igenom etern.

Vår hjälte, Jörgen Sportchefen Lundqvist