Uncategorized

Manchester Derby 17:00 idag! Kompany ger 0,7 poäng mer per match. Hans återkomst kan bli skillnaden. Uppsnack på bloggen…

Manchesters derbyn har de senaste 7 åren varit mer öppna och ovissa än tidigare. Senaste två åren har båda lagen tagit skalper på bortaplan där Citys 1-6 vinst står ut så klart och kommer för alltid vara en tagg i de röda djävlarnas hjärtan. Skillnaden med dagens match är att båda lagen har börjat trögt i ligan både spel- och poängmässigt. Det gör att inte bara utgången av matchen är oviss utan också hur båda lagen står sig denna säsong. Det största frågetecknet står så klart City för. United har 20 års framgångar att luta sig tillbaka mot och behöver inte hetsa upp sig efter ett par tröga omgångar med dessutom ett på pappret tufft spelschema. I årets Premier League kommer alla lag i topp 6 att slå varandra. Vilket som känns fantastiskt. Många är negativa till de pengar som miljadärklubbarna drar in i fotbollen men det är just det här som vi får tack vara det, en bredare och jämnare liga med fler topplag. För City som fortfarande arbetar för att nå sin toppnivå som klubb är denna matchen viktigare än för United.  United kommer kunna ta igen en förlust i dagens derby utan problem tror jag. En förlust för City med ytterligare en svag insats kommer skapa mer osäkerhet i omklädningsrummet för närmaste matcherna i ligan. Jag tror man kan ta en förlust bättre om man spelar bra men om inte så kommer nog fler än jag höja rösterna kring problemen i centrallinjen. Det positiva för City är att lagets kapten är åter, Kompany. Det är nästan läskigt hur viktig han är för lagets framgångar. Av det skälet kanske första prioritet i sommar borde ha varit att lägga hälften av de pengarna man köpte för på en riktig storback. Allt för mycket hänger numera på Vincent. Enligt Citys Blue Moon podcast så drar City in 2,3 poäng med honom på plan och bara 1,6 utan. Utan att kolla upp det så förvånar det inte alls då hela laget känns helt vilset försvarsmässigt utan honom. Även det offensiva spelet haltar då det ofta är Kompany som startar anfallen. Man ska inte glömma att han startade på mittfältet under Svennis och är en duktig passningsspelare med. Jag har innan tippat att det blir väldigt lite mål i denna match. Ett kan avgöra men 0-0 är inte otänkbart. Hoppas så klart jag har fel då det varit alldeles för många tillknäppta matcher hittills i säsongsupptakten. Om någon avgör så är det säkerligen Rooney eller Yaya på något sätt. De är de som står ut i lagen. Håller tummarna för ett fantastiskt derby 17:00 idag svensk tid. Glöm inte att addera oss på Twitter: @PLPoddden// Dennis

Leave a Reply