Uncategorized

Silly season rapport 1 – så bra har ditt lag agerat hittills.

AFC Bournemouth

In Emerson Hyndman (Fulham) Free Full story Nathan Ake (Chelsea) Loan Full story Lys Mousset (Le Havre) Undisclosed Full story Mark Travers Full story Mikael Ndjoli (Millwall) Full story Lewis Cook (Leeds) Full story Out Sylvain Distin (released) Tommy Elphick (Aston Villa) Undisclosed Full story Matt Ritchie (Newcastle United) Undisclosed Full story Stephane Zubar (released) Glenn Murray (Brighton & Hove Albion) Loan Full story Lee Tomlin (Bristol City) Undisclosed Full story

Betyg +

Intetsägande fönster hittills för överraskningen AFC. Matt Ritchie lämnade något överraskande laget för Newcastle. Målskytten Glenn Murray skickas enligt lista iväg på lån. Jordan Ibe sägs vara på väg in från Liverpool och ersätter då kanske Ritchie som oftast ligger ute till höger. Lite överraskande att Reds inte lånar ut honom utan säljer. Det är ett tydligt tecken att Klopp inte tycker att han har kvalitén.

Arsenal 

In Granit Xhaka (Borussia Monchengladbach) Undisclosed Full story Takuma Asano* (Hiroshima Sanfrecce) Undisclosed Full story
Out Mikel Arteta (released) Tomas Rosicky (released) Mathieu Flamini (released) Isaac Hayden (undisclosed) Full story

Betyg ++

En breddvärvning i Granit Xhaka som kom från det pigga Bundesliga laget Mönchengladbach. Tre på mitten lämnar så räkna med att Wenger tar in någor mer på mitten. Men frågan alla ställer sig är om han äntligen ska agera på forwardsplatsen.  

Burnley

Out Joey Barton (Rangers) Free Matt Gilks (Rangers) Free Matt Taylor (released) Michael Duff (retired)

Betyg -

Ingen aktivitet än förutom att skicka iväg Barton. Det är ju ett sunt tecken iofs.  

Chelsea

In Manager: Antonio Conte Michy Batshuayi (Marseille) Undisclosed Full story Out Lewis Baker (Vitesse Arnhem) Loan Full story Nathan Ake (AFC Bournemouth) Loan Full story Jeremie Boga (Granada) Loan Full story

Betyg +++

Antonio Conte känns väldigt spännande. Vi får se om det här laget klarar av att bli coachade som 11 åringar där den ambitiösa tränare ska styra varje steg på planen de gör. Han känns dock som den injektion som detta redan talangfulla laget behöver. Kvalité och revanschlust finns säkerligen redan.  

Crystal Palace

In Andros Townsend (Newcastle United) £13m Full story Steve Mandanda (Marseille) Undisclosed Full story James Tomkins (West Ham United) £10m Full story Out Emmanuel Adebayor (released) Marouane Chamakh (released) Brede Hangeland (released) Adrian Mariappa (released) Patrick McCarthy (released) Dwight Gayle (Newcastle United) £10m Full story

Betyg +

Är Benteke på väg in? Är Bolasie på väg ut? Townsend är inte typen som detta lag i första hand behöver. Det är tydligt att Pardew är något begränsad i sitt ledarskap. Han är en motivator som ger laget energi i medgång men i motgång saknar han verktyg för att få tillbaka laget på rätt kurs. Så många gånger har vi sett honom förlora 5-6 matcher i rad nu och Townsend är en spelare likt smått legendariske Denilson som medspelarna gärna skulle se fick en egen boll på planen, och säkerligen hade de själv inte haft ngt emot de heller. Townsend har ca 10 klubbar redan i sin unga karriär, jag ger det max två år sedan är han iväg igen.

Everton

In Manager: Ronald Koeman Full story Bassala Sambou (Coventry City) Compensation fee Full story Chris Renshaw (Oldham Athletic) Undisclosed Full story Maarten Stekelenburg (Fulham) Undisclosed Full story Out Steven Pienaar (released) Full story Leon Osman (released) Full story Tony Hibbert (released) Full story

Betyg ++

Besvikelsen har lagt sig och nu tittar Toffies framåt med Ronald Koeman. Oväntat lämnade han Southampton men man kan ju förstå frustrationen då man säljer 4 nyckelspelare varje säsong. Spännande att se hur han förstärker laget nu efter EM.  

Hull City

In Will Mannion (AFC Wimbledon) Tribunal Full story Out Sone Aluko (released) Ryan Taylor (released)´

Betyg -

Vem ville ha tillbaka Hull, topp i crap town listan för inte allt för länge sedan. Huddlestons förlängde viltet var viktigt men vi får se om man lyckas locka några viktiga namn till Tigers.  

Leicester City

In Ron-Robert Zieler (Hannover 96) Undisclosed Full story Luis Hernandez (Sporting Gijon) Free Full story Raul Uche Rubio (Valencia) Undisclosed Full story Nampalys Mendy (Nice) Undisclosed Full story Ahmed Musa (CSKA Moscow) Undisclosed Full story Out Andrej Kramaric (Hoffenheim) Undisclosed Mark Schwarzer (released) Paul Konchesky (released) Ryan Watson (released) Dean Hammond (released) Harry Panayiotou (released)

Betyg ++++

Spännande start för Leicester som har som största uppgift att behålla och bredda laget. Ahmed Musa är ett väldigt lovande nyförvärv. En speedig och farlig forward som har bra funktionell teknik i fart. Han kommer att passa lagets spelstil och var det jobbigt att möta Vardy, Mahrer och Okazaki så blir det inte bättre nu. Musa är något okänd för de flesta men jag tror på stor succé så snart han anpassat sig till ligan. Frågan är om man klarar att behålla Mahrez.

Liverpool

In Joel Matip (Schalke) Free Full story Loris Karius (FSV Mainz 05) Full story Sadio Mane (Southampton) Undisclosed Full story Out Jerome Sinclair (Watford) Undisclosed Full story Kolo Toure (released) Lawrence Vigouroux (Swindon Town) Undsiclosed Full story Jordan Rossiter (Rangers) Free Jose Enrique (released) Samed Yesil (released)

Betyg ++

Mane är en spännande spelare dock kanske inte det man behöver. Han har liksom många andra i Reds för dålig procent i avslut och kommer ersätta Ibe på kanten. Mittbackar, forward som kompletterar Sturbridge, tvåvägsmittfältare och vänsterback borde ligga före i kön. Mane kommer göra det bra, kostade lite väl mycket men han passar bra i Klopps filosofi och kommer bli populär på Anfield. Men han är ingen spelare som förändrar tabellplaceringen.  

Manchester City

In Manager: Pep Guardiola Ilkay Gundogan (Borussia Dortmund) Undisclosed Full story Nolito (Celta Vigo) Undisclosed Full story Oleksandr Zinchenko (FC Ufa) Undisclosed Out Martin Demichelis (released) Seko Fofana (Udinese) Undisclosed Full story

Betyg ++++

Att locka Guardiola till klubben är det största som hänt sedan Yaya Touré kom till Manchesterklubben. Pellegrini har haft enorma tillgångar både i spelarmaterial och pengar och uträttade extremt lite med de förutsättningarna. Nu få City en tränare som inte kommer acceptera ett dåligt balansera lag eller 80% inställning på planen av Yaya, Nasri och Silva. Laget måste byggas om och bara att Demichelis är borta är +++++. Väldigt spännande fönster för City.

Manchester United

In Manager: Jose Mourinho Eric Bailly (Villarreal) Undisclosed Full story Zlatan Ibrahimovic (PSG) Free Full story Henrikh Mkhitaryan (Borussia Dortmund) Undisclosed Full story Out Manager: Louis van Gaal Tyler Reid (Swansea City) Undisclosed Full story Joe Rothwell (Oxford United) Undisclosed Full story Ashley Fletcher (West Ham United) Full story

Betyg +++++

Ett lag utanför Champions league lockar till sig Zlatan, en av världens bästa nr 9. Precis där behövde man förstärka. Man har ett av ligans bästa försvar men framåt var det katastrof förra året. Lägg dessutom till Mkhitaryan och 1-2 till så blir United att räkna med. Tveksamt om spelet med José blir särskilt mycket roligare men Zlatan kommer avgöra väldigt många matcher åt honom. Det ser spännande ut för united på kort sikt.  

Middlesbrough

In Viktor Fischer (Ajax) Undisclosed Full story Bernardo Espinosa (Sporting Gijon) Undisclosed Full story Marten De Roon (Atalanta) Undisclosed Full story Jordan McGhee (Heart of Midlothian) Loan Full story Victor Valdes (Manchester United) Free Full story Out Jonathan Woodgate (released) Damia Abella (released) Rhys Williams (Perth Glory) Free Connor Ripley (Oldham) Loan  

Betyg ++

Dålig koll på det som kommit in. Negredo ryktas vara på väg från Spanien. Det hade varit en fantastisk förstärkning men något märklig då han lämnade City för Familjen inte trivdes. Har han lämnat familjen eller vad har ändrats?  

Southampton

In Manager Claude Puel Full story Nathan Redmond (Norwich City) Undisclosed Full story Out Gaston Ramirez (released) Kelvin Davis (retired) Juanmi (Real Sociedad) Undisclosed Victor Wanyama (Tottenham Hotspur) Undisclosed Full story Sadio Mane (Liverpool) Undisclosed Full story Jason McCarthy (Walsall) Loan Graziano Pelle (Shandong Luneng) Undisclosed Full story

Betyg -

Nej nu räcker det Southampton. Nu får ni sluta sälja nyckelspelare. Wanyama kommer kännas rejält och detta år blir man inte topp 10. Både Man’e och Pelle lämnar med. Man måste värva in karaktärsspelare nu och Redmond är definitivt ingen sådan.  

Stoke City

Out Peter Odemwingie (released) Steve Sidwell (Brighton & Hove Albion) Free  

Betyg -

Lugnt här än så länge men de kliver säkert in i action snart och plockar upp de oönskade strax under eliten. Räknar med att man fortsätter göra bra fönster och breddar truppen lite.  

Sunderland

Out Danny Graham (Blackburn Rovers) Free Steven Fletcher (Sheffield Wednesday) Free Wes Brown (released) Mikael Mandron (Eastleigh) Free

Betyg -

Borde skicka ut halva truppen och börja om. Ingen action in än.  

Swansea City

In Leroy Fer (Queens Park Rangers) Undisclosed Full story Mike van der Hoorn (Ajax) Undisclosed Full story Tyler Reid (Manchester United) Undisclosed Full story Out Matthew Grimes (Leeds United) Loan Full story Eder (Lille) undisclosed Alberto Paloschi (Atalanta) Undisclosed Kyle Bartley (Leeds United) Loan Liam Shephard (Yeovil Town) Loan Matt Grimes (Leeds United) Loan Full story Ryan Hedges (Yeovil Town) Loan Full story  

Betyg +

Intetsägande fönster hittills. Vad vill Swansea med sin närvaro i PL?  

Tottenham Hotspur 

In Victor Wanyama (Southampton) Undisclosed Full story Vincent Janssen (AZ Alkmaar) Undisclosed Full story

Betyg ++++

Mycket bra breddvärvningar. Wanyama kommer bli väldigt populär på White hart lane och sedan kan Janssen stötta Kane framåt.  

Watford

In Manager: Walter Mazzarri Jerome Sinclair (Liverpool) Undisclosed Full story Christian Kabasele (Genk) Undisclosed Full story Out Joel Ekstrand (released) Gabriele Angella (Udinese) Jose Manuel Jurado (Espanyol) Undisclosed Full story

Betyg +

Intetsägande fönster so far.  

West Bromwich Albion

In Matt Phillips (Queens Park Rangers) Undisclosed Full story Out Victor Anichebe (released) Stephane Sessegnon (released) Anders Lindegaard (released)

Betyg +

Hygglig värvning av Phillips. Ligans tråkigaste lag kommer fortsätta att vara tråkigast.  

West Ham United

In Toni Martinez (Valencia) Undisclosed Full story Havard Nordtveit (Borussia Moenchengladbach) Free Full story Domingos Quina Full Story Sofiane Feghouli (Valencia) Free transfer Full story Gokhan Tore (Besiktas) Loan Full story Ashley Fletcher (Manchester United) Full story Out Joey O’Brien (released) Elliot Lee (released) James Tomkins (Crystal Palace) £10m Full story  

Betyg +

West ham har inte gjort sina viktigaste värvningar än, men de kommer va så säkra.