Uncategorized

Jag blir bara lurad…

Sitter och känner mig lite blåst just nu, inte kanske korkad men däremot lurad så här i inledningen på säsongen. Och det är inte bara en som lurar en utan på bred front.

Först denne supermanager José Mourinho. Jag satte ett frågetecken innan säsongen till hur han skulle lyckas då att han inte förändrat sin trupp likt som Moyes då han tog över titelvinnande United och likt Pellegrini förra året. Jag frågade om det inte fanns en risk för samma problem för Chelsea. Men snabbt som attan blev jag nedbrottad av åsikten att Chelsea har José och om någon löser det är det ju han. Och jag la mig väldigt fort och gav mig utan strid. Men så lurad man blev, det var ju precis så som fallet var. Precis som man känner sig lurad av att han skyddar sina spelare till varje pris och tar hellre uppmärksamheten på sig själv, motståndare eller oftast domare. Men så är det ju inte alls, finns det någon manager som outat fler spelare än han i intervjuer och uttalanden sen han var i Real? De är upproriska, en del är säkert 5 år äldre än de säger och nu är de bara usla och det är hans fel att han låter den usle spela. Och är det inte spelarna så är det läkarnas fel att man inte lyckas på planen. Snacka om att man just nu känner sig lurad av Mourinho.

Sen är det ju Liverpool som lurat oss. Man vinner borta mot Stoke som ska bli topp 8 lätt i år enligt alla tips och kanske bättre tom. Men nu verkar ju det som att Stoke har klivit över gränsen till det fina spelet och tappat det viktigaste i sitt DNA som hela tiden gör dem svårspelade. Så det visar ju sig att Liverpool har lurat oss. De hade inte så bra start som man kunde tro och West Ham fick oss att se ut som fån. Hur länge ska Rodgers få lura oss kring sin storhet och taktiska kunnande då han värvar Benteke för vansinniga pengar men vägrar ändra till ett spelsätt som passar sin nya stridstank längst fram. Lever han fortfarande på Swanseas rykte där det mesta redan var satt i sten då han kom dit? Är vi så lurade?

Och Van Gaal, är han den värsta av de värsta? Med sin enorma arrogans och höga svansföring är det alldeles för få som ropar ut att han har lika få poäng som David Moyes vid rodret. Fortfarande! Utan en värvad erkänd och klar forward och en ny världsback har han ändå pratat om att han inför rätt balans i laget. Knappast kan han väl lura oss om det, eller?

Och Hurricane, snacka om blåsning för Tottenhams fans och även U21 för inte rosade han då utan det var nog många som kände sig lurade av turneringens största affischnamn. Han fick tom en bänknötande mittback i Halmstad att se ut som färdig världsstjärna. Var hela förra säsongen ett ända långt rus av självförtroende och i historien likt ett one hit wonder likt Chesney Hawkes I am the one and only? Jag vill ju inte tro det utan hoppas på Kane, snälla lura mig inte du med.

Och som City-fan. Jag har ju hela tiden trott att Pelegrini inte är rätt man att styra och motivera Citys stjärnor att leverera borta en måndagskväll mot Norwich. Nu under de första matcherna så ser man ett helt annat lag men när den värsta revanschlusten från förra året lagt sig, kommer han ladda kanonerna även borta mot Norwich? Jag är inte övertygad än och känner risk för att de har lurat oss lite denna enorma säsongsinledning.

Men en som iaf inte har lurat oss är Wenger. Han köpte ingen forward, vilket vi visste. Han köpte ingen defensiv mittfältare, vilket vi visste. Och nu vägrar han förändra sitt spel som han kört i 10 år med bara likadana spelare på plan. Skönt att en gubbe låter bli att luras i alla fall!

Nu vill jag att uppehållet tar slut!