Uncategorized

Sommarens bästa nyförvärv i Premier League enligt Dennis Kjellin

Äntligen är fönstret stängt, en hel månad för sent. Det är helt sjukt att det inte stänger innan säsongen börjar. Finns ingen logik i det alls. Det är sällan jag håller med Wenger om något men här är vi helt ense. Samma lag kan få möta samma spelare 4 gånger under en säsong om man räknar in januarifönstret med.

Kriterierna för att komma med på min lista är enkla och de enda relevanta enligt mig. Hur stor skillnad har spelaren gjort för sitt lag (eller kommer förmodligen göra). Det är därför du värvar spelare, för att göra skillnad. Om du har värvat en riktigt bra spelare men som ändå inte gör ditt lag nämnvärt bättre, ja då kommer inte värvningen med på listan.

Vi börjar på plats 15 och räknar neråt.

15. Hela Watfords trupp

Watford håller helt på att bygga om laget och har rensat ut det mesta. Nu ska detta lag spelas ihop med och jag tror att man hinner med det med en skicklig tränare som man har. Det ska bli spännande att se detta lag under andra halvan av säsongen. Man har fått in mycket kvalité och gett sig en chans att bli ett stabilt Premier League lag.

14. Nicolas Otamendi

Nu tänker ni, han får ju inte ens spela. Och just nu stämmer det och Mangala har börjat fint denna säsong. Men City har haft dåligt djup på mittbackarna och när Demicelis blir allt långsammare kommer Otamendi göra stor skillnad då man ska slåss i alla stora tävlingar detta år.

13. Robbie Brady

En stor stjärna för ett par år sedan i The Championship och en poängmaskin. Skador stoppade utvecklingen något och hans namn har hamnat lite i skuggorna. För Norwich kan han bli extra spets som de så väl behöver. Tyvärr kanske det ändå inte räcker för laget.

12. Xerdan Shaqiri

En stor stjärna för ett lag som Stoke. Han gör skillnad på så många sätt för laget. På planen får man en offensiv ledare som kan hota på både fasta situationer men även med sitt raka spel och genombrott. Men framför allt bygger han Stokes varumärke internationellt. Nu när pengarna finns i Premier League för många av lagen gäller det att bygga varumärke för att locka de bästa spelarna. Shaqiri sätter Stoke på kartan.

11. Georgino Wiljnaldum

En spännande spelare till en hopplös klubb. Sedan Cabaye lämnade Newcastle har laget rasat samman. Centrallinjen är viktigast i laget och nu har Newcastle fått in en mycket kompetent spelare. En  2-vägsmittfältare som borde gjort ett annat lagval men väl här tror jag att han kan hålla Newcastle ovanför sträcket och kanske några platser till.

10. Andre Ayew 

Swansea värvar väldigt smart. Och det är inte så konstigt att de lyckas med det. Likt Barcelona och Arsenal så har man en spelidé som man tror på och jobbar med fullt ut. Det gör att det bli enklare då man ska värva in rätt profiler för att stärka laget. Ayew besitter väldigt många kvalitéer och tar lagets offensiv till en nivå till och över den som Dyer och Routledge gav.

9. Matteo Darmian

En stabil alround back som gör det defensiva bättre än Valencia. Ger en trygghet som Rafael aldrig kunde ge lagt. Tyvärr kanske han saknar den offensiva spetsen men han inger ett lugn som kollegan Smalling mår bra av.

8. Petr Cech

Av många ansedd som årets nyförvärv men från min sida långt långt där ifrån. En världsklassmålvakt utan tvekan som kommer göra det jättebra i Arsenal. Men hur stor skillnad gör han? Sedan Ospina kom in i laget efter jul blev man stabilare och var ju kanske bästa laget under andra delen på säsongen. Nej man hade behövt en forward eller fler mittfältare som villkorslöst, likt Ljungberg, kan göra jobbet i djupled.

7. Dikitri Payet

Kan ifrågasättas hur stor skillnad han gör men jag anser att West ham har fått in enormt mycket klass i Payet. Han höjer anfallsspelet en dimension och med Song nu in i laget som ger en defensiv stabilitet så kommer Payet lyfta än mer.

6. Memphis Depay

Manchester Uniteds anfallspel är enormt statiskt och odynamiskt numera. Utan Nani, Ronaldo med flera så har man mest spelare som går på säkerhet. Depay kan bryta mönstret och bara han behåller självförtroendet under Van Gaal och fortsätter spela sitt spel så kommer han göra det svårt för de försvarande lagen och kan ge den allt tröttare Rooney lite mer ytor som han numera behöver.

5. Toby Alderweireld

Tottenham har förbättrat det som var absolut mest kritiskt och det var mittbackarna. Så snart Kane hittar rätt kommer Tottenham börja ånga på igen och kan få en ganska rolig säsong till slut.

4. James Milner

Ingen kan ersätta den store Steven Gerrard. Det största hål som han lämnade efter sig var sin vinnarskalle och viljan att göra allt i alla situationer. Henderson är resor från att kunna göra det jobbet som kapten och hade inte Milner varit ny in är jag säker på att han hade fått bindeln. Ass kapten blev han iaf och jag tror hans inställning och villkorslösa slit kommer göra mycket för detta Liverpool som i övrigt kan få en ganska tung säsong om man tänkt att de skulle komma topp 3.

3. Raheem Sterling

Utskälld och bespottad för hans sätt att göra sig omöjlig i Liverpool för att få lämna för City. Han ger laget en större bredd i offensivt hot och om David Silva gör sin bästa säsong någonsin i City så kommer det vara mycket pga att Sterling ger försvararna mer att hålla koll på. Kommer leverera 8-12 mål och en del assist och kommer fortsätta utvecklas.

2. Alex Song

Att det “bara” är West Ham som plockar upp honom igen detta år är en gåta. Tottenham och Liverpool skulle verkligen kunna stärka sin elva med Song. Han är en riktigt ledare och kommer göra stor skillnad för West ham. Det kan bli lite stopp för Reese Oxford men han har ju tiden framför sig minst sagt.

1. Yohan Cabaye

Man sa att Schweinsteiger var en omöjlig värvning men Cabaye var en riktig bomb. För visso Pardews tidigare adept men nu har han faktiskt gjort sig ett namn i England. Precis som Song så borde något av de andra topplagen ha plockat upp honom. Crystal Palace ligger 2a efter 4 omgångar och med spelare som Yohan Cabaye är det inte konstigt att detta lag känner att inget är omöjligt.

Vem saknar du på listan och varför, kommentera på vår Facebooksida, www.facebook.com/premierleaguepodden. Glöm inte att motivera hur spelaren gör stor positiv skillnad för laget.