Uncategorized

Kjellin synar storlagen inför premiären. Del 6 Tottenham.

Spurs får bli sista laget ut i min uppladdningen inför premiären om några timmar. Jag har tyvärr inte så jättebra koll på vad Tottenham har på gång. Och det kan kännas konstigt eftersom truppen inte förändras så mycket, knappt alls. Och det måste ju finnas skäl till det. Jag tycker det är spännande och ett sunt tecken då man värvade in väldigt mycket efter Bale. Men inför förra säsongen tänkte jag likadant att det var bra att man satsade på befintligt material, man blev femma men mest pga fallet för Liverpool.

Man har förstärkt där det behövdes som mest på mittbackplatsen. Viktigt för Tottenham. Men backuppsättningen är fortfarande tunn och känslig för skador i ett intensivt matchande med Europa League.

Jag tycker detta är ett mycket bra lag men saknar 2-3 världsklasspelare för att kunna hävda sig mot den absoluta toppen. Det känns som Pochettino bara tänker plocka in det som förstärker rejält och det känns som helt rätt väg att gå. Man försöker nog fynda i augusti och får man bra lägen så tar man det.

Något är lite oroväckande är forwardsbesättningen. Kane är så klart solklar etta efter förra säsongen. Tufft för honom att följa upp den succén. Han såg ju inte hundra ut i U21 men det kanske man inte ska dra för stora slutsatser av. Både Adebayor och Soldado verkar vara på väg bort och då är det väldigt tunt. Kane kommer vara slutkörd redan innan boxing day. Här måste man värva men det är inte lätt. Vem vill kliva in som har kvalité då Kane är så uppenbar etta? Man kan ju försöka få loss Chicarito från United, han verkar ju älska bänkspel, men då måste United ha hittat nytt i sin tur. Jag skulle inte välja spurs om jag var Beharinho heller, den grabben behöver ju verkligen spela. Så det är svårt läge. Jag hade nog behållit Soldado trots allt och sedan försökt få in ett par till utöver det.

Placering 5-7.