Uncategorized

Kjellin synar storlagen inför premiären. Del 5 Chelsea.

Mästarna ser starka ut och Mourinho har precis förlängt med 4 år till i klubben. Det är inget snack om att han trivs bäst i den tuffaste ligan av alla.

Chelseas lag är perfekt balanserat och uppbyggt efter hur José vill spela sina matcher. Det går inte att hitta någon svaghet i detta lag och bänken skulle göra riktigt bra ifrån sig i ligan den med. För mig är Chelsea favoriter till titeln men det finns ett orosmoln som är väldigt mörkt och stort, Costas skadebenägenhet.

Chelsea flyttar inte fram så mycket folk ofta i matcherna och det ställer högra krav på forwarden. Han måste hålla hög klass i många moment i sitt spel. Costa har en krigares och dåres hjärta och vill inget hellre än att få bollen i mål. Men bakom honom då? Falcao skulle varit ett supernamn om vi sett han på bänken för två år sen. Det hade inte varit möjligt att ha en sådan stjärna på bänken. Men nu vill man ju knappt ha han på planen. Livrädd och begränsad i sitt spel. Ingen touch, hittar inga situationer och känns väldigt ofarlig. Otrolig konstig utveckling trots att det varit en skada emellan. Jag tror inte att han kommer hitta tillbaka via bänken. Då måste han spela mer, därför tror jag det blir en Torres-flopp. Endast Costas skada skulle kunna förändra situationen men då måste han gå före Remy med.

Som City-supporter kan man bara hoppas på att motivationen och hungern efter segrar är lite mindre i år annars är ju laget minst lika starkt som innan. De andra lagen måste helt enkelt upp en nivå för att utmana för Chelsea kommer inte sjunka en. Just nu tycker jag bara det känns som om Arsenal har visat prov på att närma sig Chelsea men augusti är långt ifrån slut.

Placering 1-2.