Uncategorized

Kjellin synar storlagen inför premiären. Del 4 Arsenal.

Oj vilken spännande säsong detta blir för alla Gunners-fans. Jag tror det var länge sedan man hade så stora förhoppningar som inför denna säsong. Och att man vinner över Chelsea i Community Shield gör ju inte saken sämre. En väldigt viktig seger mentalt tror jag för gruppen och för Wenger. Skönt att slippa tänka på alla förluster varje gång har möter José.

Arsenal har tveklöst ligans bästa mittfält offensivt och om man ser till bredden. Det är nästan löjligt bra. Men det har man haft under ganska lång tid nu. Det som har justerats är defensiv mittfältare med Coquelin som känns spännande och passar bra in det pigga och snabba sällskapet på mitten. En Khedira kanske inte alls hade varit rätt väg att gå för Arsenal.

Sedan har man fått världsklass i målet och en trygghet som sprider sig långt fram i planen. Petr Cech kommer ge Arsenal en till dimension även om jag tror att han varit väldigt skyddad i Chelsea. Det ska bli spännande att se hur han levererar i sin nya miljö. Mertesacker står så klart gärna djupt han med, likt Terry, men jag ser han som ett par klasser sämre.

Den fråga som Giroud jagas av är om han duger till för att vinna stora titlar. Egentligen gör han ju inte det tycker jag men frågan är om alla andra bitar har blivit så bra nu så det inte längre spelar samma roll. Han är fantastisk i boxen och mot lagen under topp 6. Väldigt smart spelare på att läsa hur han ska ta löpningarna för att göra sig ren för inspel. Men om man ska läsa hela hans register så saknas det lite av steget, lite av touchen, lite av styrkan liksom lite lite av allt. Tanken ser ut nu att Walcott ska komplettera honom och visst en bra spelare, skadad jämt dock. Nä man skulle behöva världsklass och kan man värva spelare som Özil och Sanchez så borde inte det vara omöjligt. Pengarna verkar ju finna med,

Som vanligt tyvärr för Arsenal så är det skadorna som förändrar uppläget. Det har gått från otur till nästan komsikt många skador och Wilshere drar igång redan innan premiären med att lämna in en frånvarolapp på två månader. Det såg lite bättre ut på skadefronten i slutet på förra säsongen och för alla Arsenal-fans så kan man ju hoppas att Jacks skada var en tillfällighet.

En spelare som utvecklas till en av de bästa i världen är Koscielny. Mest känd innan för att orsaka mest straffar i ligan. Nu kanske ligans bästa back. Han får Mertesacker att se bra ut och då göra man ett riktigt bra jobb. Skulle han bli skadad så blir det ett helt annat läge. Väldigt viktigt i försvaret tillsammans med Cech.

Jag, och många med mig, ger Arsenal väldigt goda chanser att utmana Chelsea detta år om titeln. Får man vara hela och Wenger lyckas prestera bättre i matcherna mot topp 4 så kan det leda hela vägen. Det kan bli ett hårt race där forwardskampen mellan Costa och Giroud/Walcott kan avgöra. Costas skadesituation kan bli Arsenals stora chans.

Det blir ett spännande år för Arsenal helt enkelt och jag tycker man ska ha höga förhoppningar och krav på detta laget. Får man in en bättre forward, ja då vill jag inte fundera på hur starka man är…