Uncategorized

Kjellin synar storlagen inför premiären. Del 1 Liverpool.

Liverpool är ett lag som berör oavsett om du är ett fan eller inte. En klassisk klubb som de flesta, även om de inte vill erkänna det, vill ska vara med i toppen och kriga. Det är många, inklusive jag själv, som är kritiska kring deras senaste säsong men tittar vi bakåt lite så är den placeringen i linje eller t o m bättre än många av de senaste 10 åren.

Men det är klart att guldracet mot City för två år sen gav förhoppningar om en ny storhetstid för den anrika klubben och därför har Brendan satts under hård press.

De svalare åren har dock satt sina spår. Det är inte längre en destination för de största stjärnorna och likt Manchester City så måste man satsa på skiktet under absolut bästa toppen av spelare och hoppas på utväxling likt den som Coutinho är på väg mot.

Det kan förklara lite varför spelaromsättningen varit så extremt hög de senaste åren. Men att plocka in över 30 spelare in på 3 år är inte hälsosamt av många skäl.

Vad kan man hoppas på som Liverpool fan denna säsong då. Jag tror at man bör vara väldigt försiktig med sina önskningar för att inte hamna i en besvikelse. Jag ser inte Gerrards uttåg som det stora problemet för laget utan snarare avsaknaden av starka karaktärer i de 5 längst bak. Jag inbillar mig att Rodgers kommer ge Louvren en chans till i den nykomponerade backlinjen (igen). Problemet med honom tror jag är bara att han behöver en stark ledare och hänförare bredvid sig eller tom bakom sig som målvakt.

Skrtl var ju på väg ut genom dörrarna för två år sedan men nu är det han man ska luta sig mot och jag är inte säker att han är rätt man för det jobbet. Utöver de en offensivt frejdig ytterbacksuppsättning men med mycket frågetecken kring det defensiva så backlinjen är Liverpools akilleshäl. Mignolet hade ett fint år senast och hämtade upp sig från ett svajigt debutår men besitter inte de egenskaper likt Peter Cech m fl för att hjälpa till och styra laget bakifrån.

På mitten tror jag att det kommer bli lite problem. Inte för att det inte finns tillräckligt bra spelare men för att man kommer vilja spela Hendersom mycket så klart som kapten. Det jag sett av honom så tycker jag inte att han ska ha en central roll utan man ska satsa mer på Milner och någon till. I det gänget man har nu hade jag nästan valt Leiva som defensiv parhäst. Men det finns en bra bredd på mitten. Inte yttersta världsklass men en hel del alternativ.

Framåt ser det väldigt intressant ut med många bra namn och olika egenskaper. Så snart detta lag bli samspelt så kommer de göra det jobbigt för många försvar. Det ska bli fantastiskt att följa Coutinho’s fortsatta resa och se om han kan leda detta lag under matcherna och ta tag i bitarna då det som mest behövs.

Kan Benteke ta ett kliv till i utveckling i den nya miljön så blir det så klart spännande för Liverpool. Jag är dock lite tveksam kring hans touch och hur den kan vara avgörande i det snabba omställningsspel som Liverpool varit framgångsrikt med senaste åren. Jag känner en liten risk för en Caroll-besvikelse även om jag tror att han kommer göra mycket bättre ifrån sig än så.

Ibe är det många som har förhoppningar till nu när Sterling väldigt frustrerande valde att lämna. Jag tror inte han är redo för att leverera under en hel säsong men hoppas att han får många chanser till att utvecklas. En av Englands mest spännande talanger.

Mitt tips är att Livepool slåss om platserna 3-7 och jag tror det kan bli en ganska svajig säsong med höga toppar men även en del rejäla djupdykningar. Jag hoppas att man väljer att satsa på den trupp som finns nu så man kan börja bygga gruppen efter Gerrard-eran. Kontinuitet är inte bara något som ska eftersträvas med managers utan även grundstommen i truppen. Gör som Mourinho, hitta det gänget du tror på mest och ge dem chansen på riktigt.

Trots att jag är City-supporter vill jag att Liverpool är med i toppen och ovissheten kring dem inför säsongen känns spännande. Lycka till Reds.