Uncategorized

Så bra har ditt lag värvat hittills

Från ett nästan aprilkallt Trosa i Södermanland är abstinensen hög efter värmen från både solen och matcherna i Premier League. Och som City supporter har inte silly season glatt en ännu heller men det känns ändå spännande och intressant att få granska hur alla lag hittills har levererat under första delen av fönstret. Betyget sätts i plus efter lagnamnet.

AFC Bournemouth +

Nykomlingen har ett tufft jobb att övertyga etablerade spelare att lägga en del av sin karriär på sydkusten. Men en extremt liten arena med så är det inte stämningen man får heller. Men som skyltfönster är det så klart en bra klubb i tuffa Premier League. Värvningarna imponerar inte så här långt. Legenden Ian Harte får vi tyvärr inte se i Premier League igen. Däremot har man plockat in Tyrone Mings från Ipswich. Distin gjorde ingen glad förra året i Everton och han känns lite som årets Rio Ferdinand, det kommer inte bli bra det går för långsamt nu.

In Artur Boruc (Southampton) Free Adam Federici (Reading) Free (from 1 July) Joshua King (Blackburn Rovers) Tribunal Christian Atsu (Chelsea) Loan  Tyrone Mings (Ipswich Town) Undisclosed Sylvain Distin (Everton) Free

Ut Ian Harte Released Josh McQuoid Released Darryl Flavahan Released Mohamed Coulibaly Released Joe Partington Released Miles Addison Released Ryan Fraser (Ipswich Town) Loan Brett Pitman (Ipswich Town) Undisclosed Jayden Stockley (Portsmouth) Loan

Arsenal ++

Wengers största problem har så klart inte varit målvakterna även om det rökts en del i omklädningsrummen och några bollar har gått in för lätt. Men får Arsenal chansen att värva Petr Cech från Chelsea av alla lag så ska man så klart ta den. Däremot har man andra akuta problem att lösa för att kunna utmana just Chelsea kommande säsong. Man behöver en forward av världsklass som kan hävda sig mot de allra bästa lagen till skillnad mot Giroud och Welbeck. Walcott vet vi numera att han är skadad i 30 omgångar så det går inte att lägga sin tillit där heller.

Man behöver även stärka upp en väldigt liten trupp i defensiven och helst ersätta Mertesacker som inte heller håller på den allra högsta nivån. Det går an då laget kan backa hem och han får styra och ställa eller mot lagen under toppen då Koscielny hinner städa upp bakom honom.

Jag är inte övertygad om Francis Cocuelins förträfflighet i de största matcherna heller än men det är inte omöjligt att han kan bli riktigt bra i sin position. Förra säsongen var minst sagt lovande. Får man chansen tycker jag ändå att man ska värva U21 EMs bästa spelare Carvallho. Då har man två mycket lovande spelare där en av dem kommer blomma ut till världsklass. Problemet på mitten är annars hur alla ska få plats och framför allt Ramsey och Wilshere som inte får spela i sina rätt positioner och Wilshere inte heller frekvent.

Löser man utmaningarna ovan kan man mycket väl vinna titeln 2016.

In Petr Cech (Chelsea) Undisclosed

Ut Ryo Miyaichi (St Pauli) Undisclosed Semi Ajayi (Cardiff City) Undisclosed Abou Diaby Released Ainsley Maitland-Niles (Ipswich Town) Loan Lukas Podolski (Galatasaray) Undisclosed

Aston Villa ++

Aston Villa klarade sig precis kvar i Premier League förra säsongen och som största lag i Englands näst största stad måste man kunna kräva mer. Man har behållit Sinclair efter lånet från City och dessutom tagit in City-profilen Micah Richards. Ett fysfenomen utöver det vanliga men med lite problem i positionering och taktik. Richards blir säkert en grym värvning om han håller sig hel till skillnad mot i City.

Annars känns det som vi räknar dagar till Benteke lämnar för Liverpool och skapar ett hål som måste fyllas. Tidigare Tottenham coachen ser ut att snegla mycket åt sina gamla adepter men jag tror att det kommer bli ett tungt 15-16 för villa.

In

Scott Sinclair (Manchester City) Undisclosed  Micah Richards (Manchester City) Free  Mark Bunn (Norwich City) Free

Ut Darren Bent (Derby County) Free Enda Stevens (Portsmouth) Free Andreas Weimann (Derby County) Matt Lowton (Burnley) Undisclosed Yacouba Sylla (Rennes) Undisclosed

Chelsea ++

Chelsea är väldigt lugna i fönstret och det beror så klart på att José redan fick klart de lag han önskade förra året. Problemet är bara att det behövs nytt blod som rör som lite bland de ordinarie spelarna och skapar en motivationshöjande konkurrens. Annars kan det lätt bli så som skett för både City och United de senaste åren. Kan Falcao lyckas i PL?? Vi är nog många skeptiker efter förra året.

In Nathan (Atletico Paranaense) Undisclosed Radamel Falcao (AS Monaco) Loan Kennedy?

Ut Christian Atsu (AFC Bournemouth) Loan Didier Drogba Released Gael Kakuta (Sevilla) Undisclosed Petr Cech (Arsenal) Undisclosed Mario Pasalic (AS Monaco) Loan

Crystal Palace ++++

Oj oj oj vilken bomb Pardew landade idag med att få klart med Cabaye. En så pass stor spelare att ett av de hårdast satsande lagen PSG ville ha honom. Och nu kan Crystal Palace plocka upp honom efter en sval insats i Paris. Det står succé över det här nyförvärvet och nu är Palace att räkna med i alla matcher framöver. Om Yohan kunde leda sargade Newcastle till en topplacering nästan på egen hand vad ska han då göra med ett lag där alla strider för varje meter. Väldigt spännande och nära 5 plus.

In

Yohan Cabaye (PSG)

Out Lewis Price Released Owen Garvan Released Peter Ramage Released Stephen Dobbie Released Jerome Thomas Released

Everton ++

Att plocka in Cleverly känns som ett steg i fel riktning för Toffeés. Trots att han var free agent kommer han inte göra någon glad och kanske ingen heller ledsen. Han är en klassisk mellanmjölk. Det som däremot var positivt var att Deulofeu kommer tillbaka. Det skapar en optimism tror jag och kan få andra att få en mer positiv känsla för Everton 2015/16. Man behöver back up i mittförsvaret och kanske en ny målvakt.

Annars så kan ju detta lag prestera på hög nivå med befintlig trupp. Nu slipper man även Europa League så jag tycker Evertonsfansen kan se positivare på kommande säsong. Största utmaningen är att få igång Barkley (om han inte lämnar för City) så att han kan bli länken till Lukaku längst fram.

In Tom Cleverley (Manchester United) Free  Gerard Deulofeu (Barcelona) Euro 6m

Ut Antolin Alcaraz Released Sylvain Distin (AFC Bournemouth) Free 

Leicester City ++

Inte riktigt kommit igång än i detta fönster. Viktigt att man kunde säkra Huth som var en viktig anledning till att man klarade sig kvar förra året. Vi ska inte glömma att han en gång värvades till Chelsea som en stor talang. Viktigt att man får behålla Schmeichel som håller hög kvalité trots sin längd.

Okazaki är en rutinerad och etablerad japansk spelare. Mål i varann match i landslaget och bra målsnitt även i tyska ligan.

Leicester har inte värvat klart det är jag säker på.

In Christian Fuchs (Schalke) Free Robert Huth (Stoke City) Undisclosed Shinji Okazaki (Mainz) Undisclosed 

Ut Chris Wood (Leeds United) Undisclosed

Liverpool ++++

Spännande fönster hittills för Liverpool. Och väldigt oväntat framgångsrikt med. Det är många spelare som kommit in som går direkt in i elvan. Man ska inte underskatta vad James Milner kan göra för detta laget nu när Gerrard har lämnat. Jag ser han som den viktigaste pusselbiten i Rodgers bygge inför kommande säsong. Man har precis presenterat Henderson som den nya kaptenen och på planen är han inte den typen som kommer få med sig hela laget. Känns lite märkligt med det valet av kapten faktiskt.

Jag har sett Firmino för lite för att bedöma storheten i värvningen men om beskrivningen om honom stämmer som spelartyp så kommer det vara en kanonvärvning för Reds. Clyne och Ings är två väldigt spännande värvningar med för framtiden.

Jag kan inte riktigt se hur Benteke ska passa in i detta lag men det är klart att det blir mer dynamisk med han i truppen. Frågan är bara om man kan göra sig av med dödköttet Balotelli. En värvning som bara blir problem, kanske ännu mer då han inte får spela.

Liverpool ser ut att rusta bra men sedan ska laget spelas ihop med, det är inte självklart att det sitter förrän november. Har man den tiden?

In James Milner (Manchester City) Free Danny Ings (Burnley) Tribunal Adam Bogdan (Bolton Wanderers) Free Joe Gomez (Charlton Athletic) Undisclosed Roberto Firmino (Hoffenheim) Undisclosed  Nathaniel Clyne (Southampton) Undisclosed

Out Steven Gerrard (Los Angeles Galaxy) Free  Glen Johnson Released Brad Jones Released Sebastian Coates (Liverpool) Undisclosed

Manchester City  -

Att 10 juli bara landat en turkisk talang är inte bra nog för laget som stoltserat med att göra klart sin värvningar tidigt. Jag tror man insett att det krävs det högsta skiktet för att ta laget en nivå till och där står man inte först i kön, inte ens med obegränsade resurser. Det pratas mycket men händer inget. Var det rätt av City att behålla Pelegrini. Tror spelarna på honom i projektet? Vill man värvas av en tränare som eventuellt inte kommer vara kvar?

Det läggs väldigt mycket fokus på Sterling. En av världens största talangen men än så länge bara en truppspelare i City. Man behöver världsklass bredvid Kompany och en ett par världsstjärnor till. Arsenal har lyckats plocka upp två sent i fönsterna tidigare. Är det det man går för i år, de största sent annars inget alls? Som City-supporter lider jag då inget händer och jag förstår att ni andra gnuggar händerna till mitt lidande :).

In Enes Unal (Bursaspor) Undisclosed

Ut Scott Sinclair (Aston Villa) Undisclosed James Milner (Liverpool) Dedryck Boyata (Celtic) Undisclosed Angelino (New York City) Loan Micah Richards (Aston Villa) Free Karim Rekik (Marseille) Undisclosed

Manchester United ++

United har inte heller kommit igång ännu i fönstret och det känns som det är mer fokus på de som ska lämna hittills. RVP känns som bara nån dag ifrån turkiska ligan och De Gea två dagar ifrån Real Madrid. Det ska bli spännande att se vad United gör under sommaren.

Depay förstärker offensiven men blir en konkurrent till Mata som de precis har fått igång. Spännande att se hur laget ska formeras. Rooney, vad ska man göra med honom. Knappt ett skott på mål som forward på 10 matcher.

Jag räknar ändå med att storlaget gör en 4-5 plus sommar. Det känns i luften att något stort är på gång nu.

In Memphis Depay (PSV Eindhoven) Undisclosed

Ut Tom Cleverley (Everton) Free Ben Amos (Bolton Wanderers) Released Tom Thorpe Released Saidy Janko (Celtic) Undisclosed Nani (Fenerbahce) Undisclosed Will Keane (Preston North End) Loan

Newcastle United -

Det enda som skett hittills är att man fått klart med en tränare som kan tänka sig att jobba med de förutsättningar som ledningen erbjuder. McClaren sägs ska värva 3-4 stora spelare så tiden får utvisa om Newcastle kan bygga upp en starkare stomme inför säsongen. Annars kanske man tom åker ur.

New manager Steve McClaren 

In

Out Jonas Gutierrez Released Ryan Taylor Released Adam Campbell Released Remie Streete Released Sammy Ameobi (Cardiff City) Loan

Norwich City +

Behöver ta in spetskvalité för att klara 38 omgångar. En hyfsad bredd finns redan. Det talas om Robbie Brady från Hull. For Norwich så innebär det spets. En mycket bra poängspelare som dominerat The Championship och får han vara skarefri ska han kunna leverera bra även i Premier League.

In Graham Dorrans (West Bromwich Albion) Undisclosed Youssouf Mulumbu (West Bromwich Albion) Free

Ut Cameron McGeehan (Luton Town) Undisclosed Mark Bunn (Aston Villa) Free

Southampton ++

Ett lag man följer med spänning. Verkar inte ha några problem att släppa spelare och inte heller att ersätta dem. Schneiderling är på gång till United men jag ser inte han som oersättbar. En bra tvåvägsspelare men det finns många andra som kan göra det jobbet som han gör. Då ser jag Wanyama som viktigare att behålla. Detta kanske är året då Ward Prowse slår igenom med.

Martina är nog intagen från nederländska ligan för att ersätta Clyne. Och vem har bättre koll är Koeman på den ligan?!

Juanmi är en ung forward som varit med i alla spanska ungdomslandslag. Nätt och liten spelare och komplement till den tyngre Pellé på topp. Soares också en ung spelare, denna från Portugal.

In Juanmi (Malaga) Undisclosed Cedric Soares (Sporting CP) Undisclosed Maarten Stekelenburg (Fulham) Loan Cuco Martina (FC Twente) Undisclosed

Ut Artur Boruc (AFC Bournemouth) Free Jos Hooiveld Released Cody Cropper Released Omar Rowe Released Jake Sinclair Released Nathaniel Clyne (Liverpool) Undisclosed Dani Osvaldo Released

Stoke City ++

Nästan ett plus bara då man håller på att ersätta begovic med Given. Shay som jag tror Hughes hade även i Manchester City men det måste ses som ett ordentligt nerköp nu när Given närmar sig 40. Det pratas mycket om Stoke men man släpper precis Nzonzie som var riktigt bra på mitten förra året och att han kan gå under 10 miljoner pund är en gåta för mig.

Joselu som varit både via Real Madrid och tyska ligan är en 25-åring som ska bli spännande att se i PL.

Stoke kommer nog åter igen göra ett bra fönster och som mittenlag kan de vänta länge med att göra sina fynd.

In Jakob Haugaard (Midtylland) Undisclosed  Philipp Wollscheid (Bayer Leverkusen) Undisclosed  Joselu (Hannover 96) 8million EUR

Ut Thomas Sorensen (Released) Wilson Palacios (Released) Andy Wilkinson (Released)

Sunderland -

Vill man tippa på första manager som ryker ska man nog satsa sina pengar på Sunderland. Om de inte gör en enorm sommar på transfermarknaden kommer Black cats fansens sorg fortsätta även detta år. Just nu stor kandidat att åka ur för mig.

New head coach Dick Advocaat 

In Sebastian Coates (Liverpool) Undisclosed  Adam Matthews (Celtic) £2million

Ut El-Hadji Ba (Charlton) Undisclosed

Swansea City +++

Ett spännande lag som adderat spets med Ayew och även en svensk målvakt som back up till Fabianski som oväntat hade en bra säsong.

Kan de få lite bredare trupp så kommer de göra ytterligare en bra säsong.

In Andre Ayew (Marseille) Free Franck Tabanou (St Etienne) Undisclosed Kristoffer Nordfeldt (Heerenveen) Undisclosed  Eder (Braga) Undisclosed

Ut Alan Tate Released Gerhard Tremmel Released David Cornell Released Jazz Richards (Fulham) Undisclosed

Tottenham Hotspur +++

Tre plus är endast för Alderweireld då man verkligen adderar styrka där det behövs. Förra året var det oftast ytterbackarna som fick spela i mittförsvaret och den opolerade Dier vill man nog helst ha på kanten. En vänsterback hade varit bra. Känns lite konstigt att man värvat Trippier då man redan hade Walker och Dier. Danny Rosé är ju den man verkligen behöver back up till. Han gör sig bättre som winger i ett lag som spelar 3-5-2. Men som i tottenham där man spelar 4-backslinje är han en konstant säkerhets

In Kevin Wimmer (Cologne) Undisclosed Kieran Trippier (Burnley) Undisclosed Toby Alderweireld (Atletico Madrid) Undisclosed

Ut Jordan Archer Released Cristian Ceballos Released Bongani Khumalo Released Paulinho (Guangzhou Evergrande) Undisclosed Lewis Holtby (Hamburg) Undisclosed Etienne Capoue (Watford) Undisclosed

Watford ++

Watford är ägarfamiljens nya statusprojekt över Udinese och Granada. Därför ser det ut som man försöker göra ett aktivt fönster och addera mycket kraft till laget. Det är dock inte ett garanterat succérecept, snarare tvärt om för nykomlingarna. Fighting spirit är otroligt viktig för att hänga kvar första åren. Se bara på katastrofbesluten Cardiff tog med Solskaer som mitt i en kris försökte bygga på långsiktighet och kreativitet. De hade säkert klarat sig kvar utan de besluten.

Spännande att se vilket elva Watford inleder säsongen med. Jag tror att man kommer klara sig kvar tack vare deras kunniga och erfarna ägare.

New head coach Enrique Sanchez Flores 

In Sebastian Prodl (Werder Bremen) Free Giedrius Arlauskis (Steaua Bucharest) Undisclosed  Jose Holebas (AS Roma) Undisclosed Etienne Capoue (Tottenham Hotspur) Undisclosed

Ut Jonathan Bond (Reading) Undisclosed

West Bromwich Albion +

Tony Pulis kommer fortsätta värva detta laget till ett stabilt “Stoke-lag”. Smart värvningar som kommer ställa upp på hans krav och spelstil. Han kommer plocka upp där det finns möjlighet. Evans från United ryktas vara nästa in.

In James McClean (Wigan Athletic) Undisclosed

Ut Graham Dorrans (West Bromwich Albion) Undisclosed Alex Jones (Birmingham City) Free Kemar Roofe (Oxford City) Undisclosed Youssouf Mulumbu Released Chris Baird (Derby County) Free Jason Davidson Released Alex Palmer (Kidderminster Harriers) Loan

West Ham United ++

Ganska intetsägande start på fönstret då vi tror att West Ham framöver kommer utmana uppåt i tabellen. Bilic kommer hugga på allt av kvalité som inte de största lagen roffar åt sig så räkna med ett par fina nyförvärv innan säsongen startar.

Payet och Obiang ger nästan tre plus men det känns som viktigast att de förlänger med Song, för visst är det inte klart?!

New manager Slaven Bilic 

In Darren Randolph (Birmingham City) Free Pedro Obiang (Sampdoria) Undisclosed Dimitri Payet (Marseille) Undisclosed

Ut Dan Potts (Luton Town) Free Carlton Cole Released Guy Demel Released Jussi Jaaskelainen Released Nene Released