Uncategorized

Arsenal – Liverpool bör bli målrikt! Uppsnack… #arsliv #lfcsv #twittboll #PL

I kväll är det toppmatch i PL, en match som vi innan säsongen inte kunde förutspå skulle stå mellan ettan och trean i ligan.

Matchen känns skönt oviss av flera skäl.

Flamini skapar ett stort tomrum i Arsenals försvar. När inte Diaby och Song (så klart) längre kan hjälpa Gunners i det defensiva mittfältspelet står största hoppet till Flamini. Om det är han som gjort det så fantastiskt bra eller om spelartypen saknades så enormt mycket kan vi inte veta säkert. Men det jobbet han har gjort hittills för Arsenal har nästan varit lika viktigt som Özils inträde (nästan). Men idag är han inte på planen och det kommer märkas.

Sturrige och Suarez har en enormt bra form. En relativt orörlig Mertesacker kommer utmanas tufft runt omkring straffområdet. Vi såg senast hur Suarez gjorde livet surt för Olsson som även han minst sagt Inte har ballerinaskor. Nu när inte mittbackarna får samma support av defensivt mittfält så kommer säkerligen Liverpools forwards kunna göra minst två mål ihop.

Kommer Liverpools 3-5-2 oftast bli en 5-3-2 i den här matchen? Sturridge och Suarez lär ofta blir isolerade på toppen så det krävs att de har en bra dag individuellt och att Gerard klarar att backa upp dem så ofta som möjligt (för visst lär inte Rogers ändra laget?) Där Arsenal kan straffa Liverpool är framför allt centralt utanför straffområdet. Cazorla och Ramsey och de andra kommer få bra lägen för distansskott då Liverpool 3 mittbackar, ofta hittills, faller för lågt.

Det kommer bli intressant och se de yttermittfältsspelande ytterbackarna i Liverpool defensivt denna match. Kommer även de falla för lågt kommer det bli stora ytor på mitten för Arsenals skickliga mittfält. Men kan de hålla upp som mot West Brom senast kan Liverpool bli mer spelförande och kanske gå för segern.

Jag kastar mig ut och tippar 2-2 i denna högintressanta match. Jag tror absolut att det blir målrikt med många formtoppade spelare på planen. Älskar Premier League denna säsong!