Twitter

Joe Hart eller Costel Pantilimon, hur väljer man och vilka blir konsekvenserna? #mcfc #mancity #twittboll

City fansen är i uppror efter att laget tappat poäng igen efter en vansinnig utrusning av Hart bort mot Chelsea i 90e minuten. Ska Pelegrini byta målvakt i helgen mot Norwich eller ska han fortsätta backa upp Hart?

Svaret i frågan är komplicerat och ligger så klart hos Pelegrini. Det kan vara Costel Pantilimon, Rumäniens landslagsmålvakt. Jag har sett honom i x antal FA- och Ligacupmatcher nu. Har han varit bra i de matcherna? Ja! Känner jag att han håller för att vinna Premier League? Tveksamt.

Manchini lyckades inte få ut max av Dzeko förra året men Pelegrini valde att satsa på honom. Utväxlingen har blivit den samma som för Manchini. Dzeko är en spelare som passar bättre i alla ligor egentligen utom Premier League. Det krävs ett krigarhjärta av Negredos storlek för att du ska kunna lyckas som forward i världens tuffaste liga.

Manchini hade tänkt och värva ny förstamålvakt till den här säsongen men Pelegrini valde att satsa på Hart. Utväxlingen har även här blivit exakt den samme. Hart fortsätter att göra bra matcher men med många misstag under säsongen. Misstag som titeljagande lag inte har råd med.

Så frågan är om Pelegrini känner att Pantilimon håller för resten av årets säsong? Att han håller för att möta Norwich hemma råder ingen tvekan om. Men petar han Hart så visar man att förtroendet är slut och gör ett stort statement. Då måste han fortsätta med Costel sen.

Pantilimon spelade i veckan mot Newcastle och höll nollan i 120 minuter. Hade han blivit hårt testad där så hade han stärkt sina aktier. Tyvärr för hans del så skapade inte Magpies speciellt mycket och när det blev ett öppet läge i slutet fick Lescott rädda på mållinjen.

Hur mycket jag själv än vill ha Pantilimon in i målet just nu istället för Hart så tror jag att det inte är rätt val. City behöver köpa en ny målvakt eller en fantastisk psykolog. Hur får man Hart att hitta koncentrationen och högre lägstanivå igen? Antingen får Pantilimon chansen på riktigt och då försöka rehaba Harts psyke resten av säsongen eller så får vi spela Hart till januari och köpa in en målvakt och säljer Hart då.

Man ska ju stå bakom sitt lag och sina spelare men efter förlusten mot Chelsea är det tungt att göra så.