Uncategorized

United står vid BPL-toppens brant och tittar ner. #twittboll #PL #BPL #fotboll

Manchester United har precis spelat 1-1 mot Southampton på Old Trafford och det är ett stort misslyckande, eller?

Faktum är att United gör sin hittills bästa match i ligan och tack vare det klarar man 1-1 mot Southampton. Det säger mycket om statusen på United för tillfället.

Jag tyckte laget saknade kvalité redan förra året, men då stod de under Fergusons magiska ledarskap och den respekt som det hade med sig. Nu ett år senare startar bortalaget från södra England matchen med fullplanspress, på Old Trafford. Alla andra lag ser detta vilket gör att ingen kommer se sig slagen på förhand längre.

Det United vi såg idag var ett lag som la all sin tillit till två spelare Rooney och 18 åriga Januzaj. Resten beter sig som breddspelare och ger inte laget den tyngd som man haft tidigare år. Evra var för visso väldigt bra och Nani hade sina stunder men vi har ju lite mer krav på Manchester United.

Som yttermittfältare vet jag hur svårt det är att spela när ens mittmittfält inte fungerar. Det är svårt att komma in i matchen och du får hämta bollen mycket längre ner i planen. United har försökt ersätta Scholes med Fellaini, ett byte som hittills ser katastrofalt ut. Hade jag varit Moyes hade jag bett Paul börja smygträna med veteranerna och komma in i truppen så fort som möjligt.

Fellaini fyller just nu ingen funktion alls. Det går långsamt i passningsspelet, han fyller inte på i anfallet och har tom svårt att komma rätt in närkampsspelet. Kan man skylla detta på någon annan än Moyes? Han har haft Fellaini så pass länge så han borde veta hur han ska användas. Frågan är om Fellaini kan bli den spelare man behöver, jag tror verkligen inte det. Det var Fabregas och Thiago man försökte få och de var de som hade kunnat vara skillnaden, kvicka och intelligenta tvåvägsmittfältare. Nu fick man en orörlig stridstank som inte alls kompletterar Carrick.

De möter Stoke och Fulham nästa två matcherna innan Arsenal. Lyckas man inte ta sex poäng där så kommer man falla ner långt ifrån de andra storlagen som fått igång sitt spel och poängproduktion. Frågan är om fansen och styrelsen accepterar en 6-7 plats i år? Just nu står de på branten och ser ner, faller de kommer de inte hinna upp igen.

Tänk ett United utanför Champions League, sjuk tanke.